BOOK

Stadsatelier Breinstorm

Hoe zal Knokke-Heist eruitzien in 2030-2050? Kom in de loop van 26 oktober tot 12 januari 2020 langs in het Stadsatelier van Horizon 8300 in het Cultuurcentrum Scharpoord en brainstorm mee over de toekomst van onze gemeente. Hoe gaan we om met de vergrijzing? Hoe pakken we de betonstop aan? Rijden we binnenkort enkel nog elektrisch in de binnenstad? Je ontdekt er niet alleen de nieuwste projecten in Knokke-Heist, het gemeentebestuur is ook benieuwd naar jouw persoonlijke visie. Kom naar Cultuurcentrum Scharpoord en laat je creativiteit de vrije loop. Prik je idee├źn aan de muur en misschien gaat de gemeente er wel mee aan de slag.

Laat je ook inspireren door boeiende lezingen met topsprekers:

Dinsdag 29 oktober 2019 om 19 uur

KLIMAATNOODTOESTAND Nic Balthazar (Belgische televisiemaker en klimaatactivist) Stefaan Vandist (trendwatcher en innovatieconsultant) Antoine Geerinckx (oprichter CO2Logic)

Grote steden als Londen en Parijs hebben al de klimaatnoodtoestand uitgeroepen. Het is een soort ontwakend realisme over de klimaatsveranderingen en de daarmee gepaarde ecologische crisis waar we ons allemaal in bevinden. Het is duidelijk dat er dringend actie nodig is. 3 sprekers hebben het over de uitdagingen omtrent het klimaat.

Dinsdag 7 januari 2020 om 19.30 uur

DE WERELD IS ROND Jo Caudron

Sinds meer dan 20 jaar veranderen sectoren onder impuls van digitale disruptie. Banken, retailers, de media en zovele anderen, kunnen vandaag getuigen van de disruptieve krachten van digitaal en de digitale transformatie trajecten waarmee ze bezig zijn. Maar wat als dit niet voldoende is? Wat als er zich ook perfecte stormen aandienen in onze maatschappij? Hoe gaan we daarmee om? Beide lezingen zijn volledige gratis, inschrijven is verplicht en kan via cc.ticket@knokke-heist.be of 050 630 430.

Cultuurcentrum Scharpoord, Maxim Willemspad 1, 8300 KNOKKE-HEIST

Gratis

Address Cultuurcentrum Scharpoord, Maxim Willemspad 1, 8300 KNOKKE-HEIST ( Roadmap )