BOOK

Verdwenen Zwinhavens

Is er een wisselvallige dag aangekondigd op de buienradar? Wat een verrassing deze zomer J
Wel, dan hebben we wel dé perfecte activiteit voor u gevonden:

Een gecombineerd bezoek aan het Zwin en aan de expo van de verdwenen Zwinhavens: een must om het verleden van de streek te ontdekken.
Eerlijk, we hadden er geen idee van dat er zo een rijke handelsgeschiedenis was in de Zwinstreek (ligt misschien ook strikt aan ons), en deze expo is een verrijking voor de cultuur van groot en klein.

Je betaalt 12€ per volwassene, en uiteraard is het in deze periode een must om online op de website van zwin.be uw bezoek te reserveren. Ik geef graag mee dat de website zeer duidelijk is en je je tickets op minder dan twee minuten reserveert.

Naar het Zwin ga je te voet, te fiets, te paard of met de auto; in dat geval is er een parking voorzien. Opgelet, deze kost wel 5€. In het centrum laat je je ticket scannen en ga je naar het eerste verdiep voor deze expo. Het is zeker niet groot; eigenlijk gaat het over een grote ruimte en een extra kamer dus hier ga je geen dag mee vullen.
Maar de expo is duidelijk, interactief en zeer leerrijk over de Zwinhavens, Damme, Brugge, … Ook vind je er de archeologische vondsten terug die in de streek gevonden werden dankzij de inzet van een team en drones.

De interactieve kaart die een simulatie toont van de evolutie is een absolute eye-catcher en de expo is daar zowel fysiek als content-gewijs rond opgebouwd.

Maar echt achterover val je pas in de achterste ruimte: hier kan je gaan zitten en door een projectie op de drie muren rondom jou, ervaar je een volledige immersie in het Damme, Brugge en de Zwinstreek van de 13de en 14de eeuw. De animatie is bijna levensecht en je ontdekt er de schepen, de mensen, de klederdracht, de handel, … met geluid. Echt, je waant je er bijna.

Een hele ervaring en wij geven graag een dikke thumbs-up voor het team achter het concept en de creatie van deze immersie-film, want naast het historisch accuraat zijn, is het ook een echt staaltje professionele CGI.

Gezien de expo geen uren van uw tijd inneemt, moet u er zeker van profiteren om op het dak van het Zwin naar het prachtige zicht te gaan kijken.
In uw ticket is de toegang tot het Zwin inbegrepen: trek uw wandelschoenen dus zeker aan … of uit? Want er is ook een blote voetenpad voorzien.
De kids worden zoals altijd niet vergeten: ze krijgen een map met een parcours waar ze een schat moeten zoeken… altijd een extra stimulans om die kleine pagadders mee te laten wandelen…

Zeker reserveren, verrijk uw cultuur, ontedek de natuur en sluit af met een echt lekkere lunch in het restaurant van het Zwin: De Shelter.