BOOK

Tentoonstelling Guillaume Bijl

Deze tentoonstelling vindt plaats in het Zwin, we zadelen alvast onze fiets en trekken er voor u met een rugzak vol curiositeit naartoe.

Als het mooi weer is, raden we je sowieso aan een fiets te huren, lenen of zelfs kopen :), want naar het Zwin rijden is een vakantie-gevoel op zich. Een fauna en flora die we niet gewoon zijn in “ce plat pays qui est le nôtre”, de goede lucht vol iodium en het geluid van de alom aanwezige bries. Heerlijk.

Aangekomen in het domein van het Zwin, kan je niet naast het imposante, moderne, zwarte gebouw kijken. Op een verrassende manier heeft deze moderne architectuur zich weten te blenden in een natuurlijk landschap.

De vlaggen voor de expo “Guillaume Bijl” verwelkomen ons aan de ingang, we zitten goed. Bij het binnenkomen valt de moderne architectuur op door een rustgevende eenvoud. Geen chichi hier in het Zwin, maar ook zeker geen aversie van innovatie en technologie. Naar onze bescheiden mening: dé perfecte combinatie.

Aan de ingang betaal je 12,50€ voor een Zwin-paspoort dat je krijgt wanneer je de tentoonstelling van Guillaume Bijl wil gaan bekijken. Maar daarmee mag je als bonus het park bezoeken en ook het museum van het Zwin zelf. (Een aanrader voor groot en klein dat we in een verder artikel graag uitlichten voor je).

We nemen de lift naar de eerste verdieping en eerlijk is eerlijk: we weten niet wat ons te wachten staat, buiten dan een gigantische meeuw die we de laatste weken zagen pronken op de affiches in Knokke.

De verrassing is groot… of moeten we zeggen klein? …
Het gaat om één enkele ruimte waar je op enkele seconden doorwandelt. Beelden van realistische personnages en surrealistische composities flirten hier met een duisternis die enkel verlicht wordt door de creativiteit van de compositie.
Is het goed of slecht? Geniaal of een beetje saai? Geen idee. We zijn curieus en ontdekken met plezier.

Aangezien de expo slechts enkele seconden duurt, nodigen we je echt uit om de teksten te lezen die je na de expo terugvindt in de gangen. Maak ook een eigen compositie en deel deze op Instagram.

Je bent hier al op het eerste verdieping van het Zwin, zet je wandeling verder naar de “rooftop” en geniet van het adembenemende zicht waar vogels en fauna je verrassen op het uitkijkpunt.

Is het een aanrader? Ja, want hier praat je met je mede-bezoekers zeker nog even over. Maar een gouden tip: neem de tijd om de rest van het Zwin te ontdekken, want de expo van Guillaume Bijl is misschien een kunstzinnige beleving, het gaat geen namiddag vullen.