BOOK

Skating in Lakeside Paradise

Een duurzame “ijsschaatsbaan” zonder ijs … (?) aan Lakeside Paradise. Say no more, we zijn fan van het idee en staan te popelen om het uit te testen.

Wanneer je aan Lakeside Paradise aankomt, waan je je toch 200% op vakantie op deze plaats… Het meer met de wakeboarders, de omgeving, het uitzicht en uiteraard het gebouw zelf. Wanneer je aankomt via het grasplein achter het Sportoase zwembad, zie je direct de schaatsbaan, met ernaast een jacuzzi die ook uitnodigend staat te lonken trouwens.
Hoe heerlijk is dit.

De piste is niet zo groot, dus hier moet je zeker niet met een hele bus gaan schaatsen en is gelegen naast twee curling-banen. Deze laatsten hebben we niet uitgetest, daar we niet echt kampioen zijn in vegen, laat staan curling. Maar de banen liggen er proper en uitnodigend bij.

Je kan hier dus ook je schaatsen huren, en je kan voor 5€ zowel je materiaal als je toegang verwachten. Personeel is op en top vriendelijk en helpt je graag verder, ook als je een kluns bent hoor.

Met de schaatsen aan de voeten gaan we ervoor. De piste lijkt wel van plastiek, weet je wel, die witte snijplanken? Daar lijkt het letterlijk en figuurlijk op.
De schaatsen zijn gewone schaatsen met messen… Benieuwd.
Het glijdt.
Perfect om hier te leren schaatsen eigenlijk, want als je continu valt, wordt je broek niet nat. Het gevoel is toch wel net wat anders en toch iets stroever dan een ijsschaatsbaan.
Maar je glijdt er perfect door eens je gewend bent aan het gevoel.
Het is goed voor het milieu, dus we nemen met plezier de tijd om te wennen.

Na het schaatsen ga je uiteraard iets drinken of eten in Lakeside Paradise of aan de winterbar. Hier overvalt het vakantiegevoel je weer direct bij de eerste stap die je binnenzet. Een kader waar vakantie, cultuur en sport tot een fantastische combinatie komen en jou helemaal tot rust brengen. Hier blijf je garantie nog even zitten om te genieten. En om je af te vragen of je zienlijk niet zelf zou beginnen wakeboarden, want de winkel, de omgeving, de sfeer, … ja het kriebelt hier.

Kom zeker met het hele gezin eens tot hier, het loont absoluut de moeite en voor de sfeer en gezelligheid geven wij alvast een 11 op 10 !!