BOOK

Paul De Grande @La Reserve

Wie Paul De Grande zegt, hoort “antiquiteiten en kunst”. Wie “La Reserve” zegt, denkt “grandeur”. Dat klinkt als een perfecte combinatie.

Iedere dag tot 18 augustus loopt deze tentoonstelling van 16u tot 21u in La Reserve in Knokke. De elegante en indrukwekkende affiches ogen uitnodigen en stijlvol, zoals we van Paul zelf ook gewend zijn. Aangekomen in La Reserve kan je niet anders dan de tijd te nemen om de lobby te bewonderen.

De tentoonstelling bevindt zich beneden, en als je beneden ook effectief aankomt, is het niet helemaal duidelijk naar waar te gaan. Het is een beetje somber en voelt verlaten aan. Begeef u naar links, wat verder zal iemand u verwelkomen.

De ruimte van de expositie staat wel in schril contrast met de grootsheid van de lobby, maar al snel wordt onze focus vastgehouden door de tentoongestelde stukken. Of zullen we zeggen “pieces”? Hier is een respectvolle omschrijving absoluut op zijn plaats.

Want stuk voor stuk word je verrast door de creativiteit en het unieke aspect van de antiquiteiten. Paul De Grande op zijn sterkst. De invloeden zijn duidelijk een potpourri van verschillende continenten, de kwaliteit is onmiskenbaar en de tijdperken en oorsprong vloeien door elkaar.
Verscheidene objecten van kasten tot standbeelden worden hier geëxposeerd en vloeien samen tot een verrijkende beleving voor iedereen die van mooie zaken houdt met een verhaal en een verleden.

De expositie is niet groot, maar ongetwijfeld groots. Paul De Grande neemt je mee in zijn extravagante wereld van klasse, kunst en luxe, en het is een zeer aangename kennismaking met een minder traditioneel aspect van het antiquariaat.

Overal zijn prijzen afgebeeld indien u zin heeft om een uniek stuk in huis te halen. De inkom is 10€ voor volwassenen. De duur van de expositie is volledig afhankelijk van uw interesse en de intensiteit van aandacht die u wil besteden per stuk. Het kan op 20 minuten tot…

Wij zijn fan van Paul, en ervan overtuigd dat u dat ook zal worden na een bezoek aan deze expo.