BOOK

Mise en Plage 2019

Wat is het? Een culinair evenement waar chefs u de hemel laten proeven aan de hand van kleine gerechtjes.

Een prominente locatie net voor het casino, een indrukwekkende, moderne infrastructuur en topchefs die hun kunsten met u willen delen. Veel meer was er voor ons niet nodig om gecharmeerd te zijn door dit nieuwe concept in Knokke.

We betaalden 65€ per persoon en kregen jetons om eten en drinken te kopen aan de verschillende standjes die zich onder de prestigieuze tent bevinden. Bij aankomst word je met een glaasje bubbels ontvangen wat onmiddellijk voor een goed gevoel zorgt.
Zodra je binnenkomt heb je een “straat” van kleine standjes waar je geuren, kleuren en smaken kan opsnuiven. De porties zijn klein, wat we fantastisch vinden, want zo kunnen we verschillende gerechten en desserts proeven. In een restaurant is dat moeilijk.

We maken kennis met de talenten van de verschillende chefs: Italiaans, Thais, Frans, … er is voor ieders wat wils. Wat we wel kunnen bevestigen: het borrelt hier van talent en puur genot. Een grote plus was de kaart: je krijgt immers een brochure met een foto van ieder gerecht, een presentatie van de chef en zijn restaurant en de ingrediënten. Wij weten alvast enkele restaurants die we dringend moeten gaan bezoeken na deze ervaring.

Zicht op het strand, fijne muziek en een sfeer waar je graag naar terug wil komen: niet te stijf, verwelkomend en met een briesje luxe om je een vakantie-gevoel te geven. De witte gordijnen die in de wind waaien leggen nogmaals de nadruk op de esthetiek, de luchtigheid en de klasse van het event. Het mag dan op het strand gelegen zijn, er is een houten vloer voorzien waardoor het ook makkelijker is om hakken te dragen voor de dames die het willen. Hoge tafels, lounges en gewone tafels; schuif aan waar u zich het beste voelt.

Neem gerust de kinderen mee, want er is ook eten voor hen voorzien, of misschien is het niet slechter om hen van jongs af te leren genieten van lekker en goed eten.

We tellen af naar de volgende editie!