BOOK

Marie Siska

Neem je kleinkinderen, kinderen of gewoon het kind in jezelf mee naar Marie Siska. Een restaurant, brasserie, tea-room, … alles in één met een gigantische speeltuin voor deugnieten van 0 tot 199. Een concept dat al 100 jaar voor een ongeëvenaarde, en welverdiende reputatie zorgt in het Zoute.

Goed nieuws voor hen die niet met de fiets komen: er is een parking, wat een pluspunt kan zijn in het Zoute. Bij aankomst worden we hartelijk verwelkomd en naar het gewenste deel van het etablissement gebracht. Ondanks het vele volk van het seizoen, is de bediening aangenaam, vriendelijk en uiterst zorgzaam voor de kleinste testers onder ons, wat een fijn en gerust gevoel geeft voor heel het gezin.

De kaart is er uitgebreid, het eten lekker en we willen een extra thumbs-up geven: eindelijk nog eens een plaats waar huisgemaakte mayonnaise wordt geserveerd met de frietjes!

Of je de kleinsten lang aan tafel zal kunnen houden is nog maar de vraag, want dit is een heus paradijs voor hen: een gigantische speeltuin, een springkasteel en een minigolf. Glijbanen gemaakt van grote rollen, kastelen, draaimolens, wipplanken, … te veel om op te noemen.
Ouders kunnen blijven zitten en genieten van een aperitief of een dessert met zicht op de speeltuin. Voor de aller-aller kleinsten is er een welbedachte, veilige en afgesloten speeltuin waar de eet-tafels aan grenzen. Zo kunnen je oogappels niet weg, maar kan je toch ook eens even uitrusten, ook al is het maar heel even.

Het is aan de details dat je merkt dat kinderen hier echt koning zijn: in de toiletten hebben ze aparte lavabos en spiegels op hun hoogte. Genoeg om onze mini-tester de handen te laten wassen en nog eens wassen zonder te morren.

Marie-Siska moet je naartoe om de legendarische wafels in hartvorm te gaan proeven, maar ook voor een aangenaam moment waar familie centraal staat. Wedden dat je hier geen kids met een iPad zal zien rondlopen? 😉