BOOK

Internationaal Vuurwerkfestival 2019

Voor de eerste, en waarschijnlijk de enige keer in onze blog, zal u bij deze recensie geen foto’s vinden. We staan erop u steeds een zeer down-to-earth beschrijving te geven van een event, de praktische tips en de mooie (onbewerkte) foto’s om u zo een realistisch beeld te geven van wat u potentieel te wachten kan staan.
Bij het Internationaal Vuurwerkfestival moeten we een joker inzetten. We gingen voor u kijken naar het vuurwerk, en we namen foto’s. Maar de beste camera ter wereld kan niet vastleggen wat we laatste avond zagen en meemaakten.

Ook superlatieven komen ons te kort. Alles wat u zich kan voorstellen bij een groots spektakel van vuurwerk wordt hier bij iedere knal overtroffen. Hier beelden zetten zou afbreuk maken aan de magie en aan het professionalisme waarmee schoonheid en creativiteit de lucht in worden geblazen.

We helpen u graag praktisch wat verder, want dit evenement mag u zeker niet missen. Maar het is zeker niet het makkelijkste evenement om te geraken, want de verkeersroutes worden omgeleid.

Het ideale scenario: parkeer uw wagen overdag al, en geniet van een dag Knokke, gevolgd door een heerlijk restaurant, het vuurwerk en dan een heerlijk hotel waar u tot rust kan komen.
Bent u gehaast of wil u liever terug naar het binnenland na het spektakel? Zet u schrap, want er is echt veel volk aan de Meerlaan die avonden.
We hebben onze wagen geparkeerd op de Natiënlaan en dan zijn we met de fiets tot aan de dijk gereden. Net over de Rubens kan je makkelijk je fiets kwijt, en daar start ook de piétonnier van de avond. Heerlijke kraampjes, terrassen en een overvolle dijk. Geniet van een heerlijke wandeling bij zonsondergang.

U kan gaan kijken vanop de Meerlaan, vanop een terras van een appartement en zelfs vanop een boot op het water. Maar heel eerlijk, wat gaat er boven een authentiek vakantiegevoel? Trek net zoals ons naar het strand, geniet van de zonsondergang, vind een gezellige plek en plof neer in het zand. Want zand is toch een synoniem van vakantie en loslaten, niet?
Neem een dekentje mee en hou elkaar warm bij het zien van dit adembenemende spektakel. Laat ook je smartphone even los, want je kan toch niet vereeuwigen op je scherm wat je hier beleeft.

Je ziet ons om de twee avonden zeker terug (want het vuurwerk is niet iedere avond) , en volgend jaar zijn we zeker ook op post!

Van 17 tot en met 25 augustus kan je om de twee dagen genieten van een prachtig vuurwerkspektakel.