BOOK

Het Zwin. Tout simplement.

 

We kennen allemaal “Het Zwin”, van in onze jonge jaren of nu we onze kinderen en kleinkinderen vertellen over dit unieke stuk fauna en flora langs de kustlijn. Maar bent u er recent nog eens binnengewandeld om de permanente expo over de natuur en de vogels te gaan bekijken?
Dan zeggen we het u nu: plan uw bezoek in en neem groot en klein met u mee, want het is een 360° ervaring die we niet direct linkten aan “Het Zwin”.

Het gaat zonder zeggen dat je het Zwin het beste bereikt met de fiets, dat maakt de beleving altijd aangenamer. Wanneer je aankomt zie je een immens modern gebouw dat er een generatie geleden duidelijk niet stond. Beton en duurzame materialen flirten met heel wat technologie en uiterst bezoekersvriendelijke gadgets: zo heb je beneden lockers voor al je gerief, en zelfs lockers die je smartphone of andere toestellen kunnen laden. Perfect, zo kunnen we rustig ontdekken zonder onze grote zakken.

Over innovatie gesproken: we zijn even tech-struck als we het museum binnenwandelen: je krijgt een digitaal paspoort waarmee de volledige rondleiding op jouw leeftijd is afgestemd en aangepast. Onze kleinste tester van 4 jaar zal educatieve en interactieve spelen zien op de individuele schermen, terwijl de “ouderen” dan weer tekst en beeld krijgen op niveau.
Je kruipt in de huid van een vogel en “vliegt” zo doorheen een fantastisch museum dat leren echt combineert met plezier en interactiviteit.

Het museumoppervlakte lijkt niet gigantisch, maar je spendeert er veel meer tijd dan je initieel dacht als je binnenkwam, en dat dankzij de zeer interessante manier van alles te presenteren.
Ook de aula waar je naar een film kan kijken is modern en volledig uit hout gebouwd: uitnodigend en in lijn met de natuur buiten het gebouw. Architecturaal is dit gebouw geniaal en tijdloos.
Het museum zelf is een ode aan de vogel op de meest traditionele manier met opgezette beestjes in combinatie met hoogtechnologische snufjes die oud en jong weten te captiveren.

Een inkomticket kost 12,50€ en daarmee kan je ook de tijdelijke tentoonstelling bezoeken als het volledig Zwin-park. Vergeet vooral ook even niet naar de uitkijkpost te klimmen bovenaan het gebouw, een zeer instagrammable zicht over onze natuur.

Honger of dorst? In De Shelter moet je zijn! Ook hier ga je via schermen je eten bestellen, maar let op, er zijn nog geen robots die het uiterst vriendelijke personeel hebben vervangen, en gelukkig maar!
In De Shelter eet je zeer goed van een leuke kaart waar ook gezonde opties staan. De kwaliteit is uitstekend.
Je kan ook altijd een eigen pick-nick meenemen en daar benuttigen, er is plaats voor iedereen en een leuke speelplaats voor de kinderen.

Het Zwin; u bent fantastisch, we hebben er geen andere woorden voor. Dank u voor wat jullie doen voor het behoud van deze prachtige natuur maar ook voor ons en onze kinderen: ons in deze tijden op een fantastisch doordachte manier weer dicht bij de natuur brengen. Dank u.