BOOK

Folkloremarkt Knokke-Heist

Iedere donderdag van juli en augustus gaat de folkloremarkt van start om 14u30 in het centrum van Knokke-Heist.

Het is een verrassende wekelijkse afspraak. Het evenement op zich is gratis, maar wat je er uitgeeft, dat hebben wij natuurlijk niet in de hand, want aan opportuniteiten om naar je portefeuille de grijpen mankeert het hier zeker niet.

Bij aankomst word je betoverd door de warme geur van verse pannenkoeken… Je vindt hier een paar traditionele marktkramers en brocante-verkopers, maar vooral een tal aan ambachten en kleine handelaars die hun kunnen graag met u delen. Mandenvlechters, leerlooiers, kaasmakers, kunstenaars, schilders, … Ook lokale winkels genieten van de aangename sfeer om hun kramen uit te stallen.

De muziek van de traditionele accordeonspeler, de folkloristische kledij en de streekproducten geven een instant vakantiegevoel waar iedereen echt van zal genieten.

Neem zeker de kids van alle leeftijden mee, ze gaan ervan genieten en nog iets bijleren ook! Een wandeling met de ezels, een springkasteel, workshops strandbloemen maken, en zo veel meer!
De workshops gaan er zeer gemoedelijk en leuk aan toe, wat een fijne sfeer om iets bij te leren en te delen met andere mensen. Voor groot en klein.

Op het plein van het schooltje vind je de lokale radio die live uitzendt, heerlijke ligstoelen om tot rust te komen met een hapje en een drankje.

De folkloremarkt is een must voor iedere vakantieganger, maar zeker ook voor iedere inwoner van Knokke-Heist, hier staat de tijd letterlijk even stil.